maandag 10 juni 2013

Open voor persoonlijke ontwikkeling

Buro open biedt aan particulieren, zzp-ers, startende ondernemers en bedrijven ook MBTI trajecten aan. MBTI staat voor Myers Briggs Type Indicator en is een waardevrij en positief instrument waarmee je je voorkeursgedrag kunt onderzoeken. Kern van MBTI is dat verschillen in gedrag consequent zijn en niet willekeurig. De verschillen worden bepaald door de wijze waarop mensen informatie tot zich nemen en beslissingen nemen. Daarbij is het goed te weten dat gedrag een expressie kan zijn van een voorkeur, maar een voorkeur nooit wordt bepaald door gedrag.

Voorkeuren
Vergelijk een voorkeur met de wijze waarop je je handtekening zet. Ben je rechtshandig en breek je die hand, dan kunt je best met links leren schrijven. Maar helemaal natuurlijk zal het nooit worden. En in een impuls wil je toch met rechts schrijven. Zo ook met voorkeuren. Je kunt veel aanleren (gedrag en het topje van de ijsberg), maar je natuurlijke voorkeur (de ijsberg onder water) zul je nooit kunnen verloochenen. Alle voorkeuren zijn overigens even waardevol en elke voorkeur heeft een tegenovergestelde stijl. Samen vormen ze een dimensie en dus is er dynamiek. Je hebt altijd van beide voorkeuren iets in je; je zult voor één echter een sterkere voorkeur hebben dan voor de andere. Ken je je voorkeuren dan kun je je mogelijkheden vergroten. Aan de slag met zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Het is in die zin dan ook bijzonder waardevol voor mensen die een eigen bedrijf willen opzetten, die hun stijl van leidinggeven willen verbeteren of hun carrière willen plannen (loopbaanontwikkeling).

Feedbackgesprek en coaching
In een MBTI traject vul je eerst een digitale vragenlijst in. Vervolgens krijg je een feedbackgesprek, waarin aan de hand van diverse vragen, anekdotes en oefeningen je zelf je voorkeursgedrag onderzoekt en vaststelt. Het gesprek wordt vergeleken met de uitkomsten van de vragenlijst en indien nodig op elkaar afgestemd. Indien er behoefte aan is, kan een vervolggesprek worden ingepland. Is een uitgebreider traject gewenst in de vorm van coaching, dan is het goed te weten dat buro open hiervoor samenwerkt met Ellen Schiffeleers (eigenaar Barcavela), die haar sporen ruimschoots verdiende als bedrijfskundige en coach.

Meer weten?
Interesse in MBTI en een persoonlijk feedback gesprek? Aarzel dan niet om contact op te nemen met buro open (eliane (at) buro-open.com).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten