dinsdag 3 mei 2011

Open voor huren, kopen en ruilen

De afgelopen maanden werkte buro open samen met it-girl-graphics aan de rebranding van Woningburo Maastricht; een uitgebreider dienstenaanbod met nieuwe huisstijl en een nieuwe interactieve website. Vandaag 3 mei ging de nieuwe website www.woningburo.net online.

Het logo laat in één oogopslag zien waar het Woningburo voor staat. Huren. Kopen. Ruilen. Het is een interactieve marktplaats met een gevarieerd woningaanbod. Goed onderhouden woningen tegen een scherpe prijs. Voor mensen met lagere inkomens en starters. Maar ook voor mensen met een bredere portemonnee die kiezen voor het gemak van huren. Een plek waar wekelijks een nieuw aanbod en alternatieven geboden worden. Eenvoudig en overzichtelijk. De site volgt in haar menustructuur de eenvoud van het logo. De frisse kleuren van de diensten ondersteunen woningzoekenden visueel door de site. Het zijn duidelijke labels met de kleuren rood (huren), blauw (kopen) of groen (ruilen). Ze zorgen voor een sterke herkenning. Hier en daar worden ze met een knipoog toegepast en worden de kleuren omgetoverd tot behangpapier. Bedoeld als symbool voor het thuisgevoel en lekker wonen. Als metafoor voor het belang van ieders eigen stijl en keuze, maar ook voor de mogelijkheden die het Woningburo biedt in wooncarrière; van appartement tot woning, van huren tot kopen of ruilen. Iedereen zo zijn eigen stijl.

Jan Kerckhoffs, bureaumanager Woningburo: “Met de huidige digitale ontwikkelingen en de toenemende en veranderende vraag van klanten was het nodig om ook onze dienstverlening ingrijpend te verbeteren. Maastricht alleen al kent 24.000 mensen die op zoek zijn naar een huurwoning. Door ons woningaanbod uit te breiden met koop- en ruilwoningen bieden we deze woningzoekenden bereikbare alternatieven. De nieuwe website bevestigt dat nog eens. Woningzoekenden kunnen hierop op elk moment inloggen, hun inschrijfgegevens actualiseren en natuurlijk reageren op het actuele woningaanbod. De site kan een zoekopdracht onthouden en zo woningzoekenden per e-mail op de hoogte houden over beschikbare woningen. Zo proberen we het zoekproces voor woningzoekenden te vereenvoudigen en hopelijk ook de wachttijd te verkorten. Bovendien biedt de site uitgebreide informatie over niet alleen de woningen, maar ook de buurten en hun voorzieningen. Met technieken als Google Maps en Google Streetview kunnen mensen vanuit hun luie stoel hun mogelijke nieuwe thuis en de omgeving bekijken."

Noot: Philip Driessen fotografeerde voor het Woningburo. Een deel van zijn foto's wordt nog geplaatst in de loop van mei.

1 opmerking:

  1. ruilen is een leuk alternatief, weer eens wat anders dan kopen of huren. Weet slleen niet of het in elke markt zou werken.

    BeantwoordenVerwijderen