donderdag 19 mei 2011

Open om kennis te maken

In de huidige samenleving wordt volop gewerkt aan netwerken. Veelal digitaal, maar de laatste jaren ook weer op persoonlijk vlak getuigen de vele koffie-, borrel en eetbijeenkomsten. De opkomst van zzp-ers draagt daar waarschijnlijk aan bij. Als zelfstandigen hebben ook zij behoefte aan ‘collega’s’. Mensen met wie zij van tijd tot tijd kunnen sparren, maar zeker ook kunnen samenwerken in projecten. Voor opdrachtgevers biedt dat flexibiliteit. Per project kunnen de meest diverse, maar ook beste teams worden samengesteld. Maak alvast eens kennis met een deel van het netwerk van buro open, dat zich kenmerkt door betrokkenheid, nieuwsgierigheid en grensverleggend werk. 

Philip Driessen fotografie
Al meer dan 11 jaren werk ik samen met Philip Driessen. Eerst bij Woonpunt, naderhand voor meerdere opdrachtgevers bij Zuiderlicht en recentelijk voor het Woningburo. Zijn werk in opdracht is laagdrempelig, heeft aandacht voor de menselijke maat en een positieve insteek. Zijn architectuurfoto’s zijn monumentaal. Zijn vrije werk verrast en inspireert. En zo is eigenlijk ook Philip.

www.philipdriessen.com

Buro Walnoot
Geen kunst- of cultuurnoot zo hard of Buro Walnoot kraakt hem. Adrienne Peters biedt een keur aan culturele organisaties ondersteuning als communicatieadviseur. Van strategisch advies, begeleiding bij visie- of conceptontwikkeling tot het opstellen van een publiciteitsplan of het schrijven van artikelen. Met hart voor haar vak en met oog voor schoonheid. Adrienne is de oprichter van het project Secret Postcards in Nederland, waar buro open sinds kort aan meewerkt.

www.burowalnoot.nl

Senda Communicatie & Coaching
Met een schat aan ervaring als communicatie- en organisatieadviseur in zowel profit als non-profit heeft Olga Teunis bedrijven, maar ook particulieren veel te bieden. Want naast haar advieswerk is Olga Teunis ook in te zetten voor coaching en loopbaanbegeleiding. Analytisch, recht door zee, geïnteresseerd en vooral ook vrolijk. Olga en ik werken samen aan een intern communicatie project voor Arcus College.

www.senda.nu

It-girl-graphics
De oprichter van dit grafisch ontwerpbureau - Meike Jürgens - leerde ik kennen bij ontwerpbureau Zuiderlicht. Deze ontwerpster zoekt  graag de grenzen van het mogelijke op. Onderzoekend en origineel. Ze vertaalt uitgangspunten van opdrachtgevers perfect in fris, eigentijds, maar toch tijdloos design. En dat leidt tot verrassende resultaten. Samen met Meike heb ik het rebrandingsproject van het Woningburo opgepakt. Ze ontwierp de huisstijl van buro open en ze werkt voor Roos als vaste ontwerpster.

www.it-girl-graphics.com

In Beeld
Maurice Copier is de drijvende en betrokken kracht achter de audiovisuele producties van In Beeld. De resultaten zijn scherp in hun eenvoud. Maurice dringt met groots gemak door tot de kern van de boodschap. Of het nu gaat om bedrijfs- of educatieve films of om producties met een documentair karakter. Boels Zanders Advcaten, gemeente Brunssum en het Vertelfestival zijn de organisaties waar we gezamenlijk voor werkten in het verleden.

www.in-beeld.com

Cyprian Koscielniak
Dit is een illustrator bij uitstek. Met een duidelijke signatuur en internationaal erkend. Cyprian verstaat de kunst om de meest complexe onderwerpen in subtiele, soms humoristische en relativerende, maar scherpe beelden te vertalen. Verbeeldingskracht pur sang. Met Cyprian werkte ik samen aan Appèl, het relatiemagazine van Boels Zanders Advocaten.

www.cypriankoscielniak.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten